čtvrtek 25. února 2010

.. první den v novém světě ..

.. je to černé, je to velké, rychle se to vybije a je to zabaleno v pěkné krabičce..

.. to už tady ale párkrát bylo, tak co je jinak? Nic :-) Android jako platforma žádný převrat nepřináší. Žádný obrat ve smyslu života se nekoná. Může, ale nekoná.


Telefon už z krámku s verzí os 1,5 vč. lokalizace = ok. No a jak sem se smál iPhonům, že bez iTunes si ani myšáčka nezahrajou? Tak je to tady taky. Nepotřebuju sic iTunes, vlastně nic co bych instaloval do pecka, ale jen a jen datové přenosy a google = gmail. Bez "spárování" s účtem gmailu to prostě nepojede a nepojede. Takže i kdybych nechtěl, vytvořil sem si ho. A má to i další důvod..

.. chcete stávající adresář v android phonu? Není problém, vytvoříte si *.csv, naimportujte do gcontacts a stáhněte si to do telefonu. Takže data, data, data .. a bonus na závěr? Jistě, tyhlety "vstupní" datové přenosy musíte realizovat přes síť operátora - pokud doufáte, že vše vyřeší wi-fi, tak jednoduše smolík :-) Chtě nechtě to pár dvacetikorun zhltne, i vč. dovybavení ..

Za základní aplikace jsem nominoval: apndroid, Astro file manager a MyBackup pro :-)

Proč? Protože v telefonu není žádnej file manager, protože se mi nechce pořád platit za data, co si ta mrcha stáhne a protože přijdu-li při jakékoli sw / fw editaci o kontakty, nemusím je sosat, stačí si restornout zálohu ;-)

A jinak? Zatím sem androidí platformu nezačal chápat jako "něčeho jiného". Když si chci zasurfovat, zapnu si data a při vypnuté aut. sinchronizaci je šance, že to moc "navíc" stát nebude a jinak je všechno tak nějak stejné .. ( z pohledu mých potřeb ).

Začínám ale schledávat, že "krabicovej" android pro mě není .. třeba tak samozřejmá záležitost, jako je instalace aplikací na kartu totiž nekoná .. takže záruka nezáruka, bude se editit ..


Žádné komentáře:

Okomentovat