čtvrtek 5. února 2009

Rozmary počasí

Moje oblíbené pro zdejší články .. "uveďme na příkladu" :

Máte pech, všechno se vám sere, spousta ublížení, ztracených, rozdupaných snů o vlastním domově.. o tom, o čem jste vždycky snily a o tom, co tak toužíte budovat ..

období temna střídá vysvobození ( další rozmar čehosi.. ) Zamilujete se, ani nevíte jak
, potkáte to nejskvostnější, co kdy vaše oko spatřilo, co si jen vaše snové zámky, kde jste pravidelnými hosty mohly dotvořit..

s oním trávíte všechen svůj čas, ne proto, že by se jste musely, nebo proto, že by se to snad slušelo, ale z toho nejšlechetnějšího, jaké jen může být, protože milujete a přítomnost toho naplňuje vaši podstatu tím nejúžasnějším, co kdy se odehrávalo ve schránce podobné vaší ubohosti ..

rozplýváte se, vzdušné zámky navyšují patra, komnaty se plní a příběhy se začínají pást, řeklo by se, až růžovým inkoustem ..

.. po čase toho úžasna, kdy nevíte jak, ale víte, že úžasněji může být už jen domovem tohoto .. po dlouhém čas od toho, co se takto pozastavíte si a řeknete, miluji celým srdcem, je to tím, s čím chci být, je to tím, pro co má smysl budovat domov ..

z předchozích nazdarů víte, že nic se nemá uspěchat a víte, že když se má něco budovat, musí to oba chtít budovat stejně intenzivně, jinak bude stavba nevyvážená a po čase se zhroutí ..

tu najednou, najdete byt, pěkný, se spoustou možností a kvalit, které jsou až příjemným bonusem.. nadchnete se, všichni.. obhlídnete, zhodnotíte jako nevyhovující, ale všichni víte, že myšlenka toho vás nepustí .. v očích vás všech je stejné, ono! .. hledáte dál, najdete, prozkoumáte a u třetí možnosti si všichni řeknete, to je ono, to je super, to bude náš domov .. Smluvíte, začnete shánět prostředky, zburcujete, zapojíte a připojíte několik lidí..

.. pak ( v řádech jednotek hodin od takového ) přijde od jednoho z vás informace, že je na pochybách - ostatní tušíte, že to neznamená pochyby, neb rozhodnutí pro nezdar.. přesto pochybujete o nezdaru, připouštíte si jen pochyby, nebo měli jste v plánu úžasný a drahý trip, který odvolal iniciátor pochyb z prostého a snad vznosnějšího důvodu, než proč byl pořádán - "bude víc možností na zařizování našeho hnízdečka lásko.." - rozplýváte se štěstím když toto si promítnete a připouštíte si jen lehké pochyby ..

.. pak ale přijde ledová sprcha v podobě "asi nejsem zralá na to, abych vybírala nádobí a čističe toalet, asi nechci bydlet jinde než doma.."

.. vezmete to sportovně, utěšíte tuto stranu a místo odpovědi na otázku "zlobíš se?" se raději rozloučíte, nastartujete a ujedete asi 80km jen tak, vyventilujete své pocity nohou na podlaze, přičemž dost pochybujete o kvalitách částečně přesluhujícího motorového oleje, který nebyl vyměně, kvůli zařizování tohoto a podobných .. přesto jedete a užíváte se razanci letitého, plynem poháněného vozu bez emocí vyvolávacích vlastností jen proto, že jedete, netíží vás nic, jen jedete a sajete domnělou svobodu okamžiku ..

.. pak sedíte kdesi na pomezí velmi lehce známých vesnic a sídel v dáli předaleké, od místa kde přespáváte, pouštíte si neustále "Best of Johny Cash" , žhnoucí celeron pálí vám levé koleno, levé zápěstí úpí nad ostrou hranou u mechaniky, nepohodlná sedačka, řadící páka a pach cigaret vám přidávají na komfortu a jen se modlíte, aby nedošla baterie, protože máte neutuchající potřebu před další - snad už poslední - cigaretou napsat pár řádek v naději, že se vám snad až málem uleví..

.. a do toho vám přijde smska tvaru: "pokud to nepřekousneš a vykašleš se na mě, tak to pochopím, jinak víš, kde mě najdeš.. "

.. a už jen sedíte a říkáte si, kolik asi Co2 jste musely vypustit, že se takto proměnlivé počasí dostalo i do vašich končin..

2 komentáře:

  1. Zdarec. No jsou to sice strašný žvásty, ale dobře se to čte! Musím uznat, že mě to fakt bavilo! Těším se na další článek, trochu zlepšit gramatiku by to chtělo :-). Jinak těžce ohrožuješ předsedu! Tvé postavení v klubu je nyní NEOTŘESITELNÉ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. kombinace předvolených šablon, kouzla okamžiku a neutuchající touhy stát se předsedou? .. a pak se dějí věci :o))

    OdpovědětVymazat